fbpx

Chocolade is goed voor je huid!

Wist je dat cacao enorm goed is voor je huid en lichaam? Hoewel chocolade vaak gelinkt wordt aan het krijgen van kleine puistjes op de huid, biedt cacao een beschermende en verbeterende werking voor je lichaam.  

Antioxidanten  

De cacao die verwerkt zit in puur- en melkchocolade bevat flavanolen. In pure chocolade is dit meer aanwezig aangezien er ook meer cacao in verwerkt zit. Flavanolen fungeren als een sterke antioxidant.

Waar zijn deze antioxidanten nu juist goed voor? Een antioxidant zorgt voor de activatie van de werking van de huidcellen. Dit doen ze door vrije radicalen in de huid te neutraliseren. Dit zijn agressieve stoffen die schade kunnen aanbrengen aan cellen en weefsels. Antioxidanten zijn er dus om dit probleem zoveel mogelijk weg te werken.

Wat doen ze specifiek voor je huid? Ze beschermen je huid tegen vervuiling, de negatieve gevolgen van blauw licht en uv-straling. Daarnaast maken ze jouw huid stralend, verminderen ze de rimpels en zorgen ze voor huidversteviging. Zalig dus!

Let op! Neem wel telkens de tijd om even de verpakking te checken. Niet alle chocolade(repen) hebben dezelfde hoeveelheid cacao en dus antioxidanten. Kleine nuance bij bovenstaande voordelen: chocolade kan in vele gevallen nog steeds ongezond zijn. 

Wist-je-datje: het zogezegde verband tussen het eten van chocolade en puistjes is een absoluut fabeltje. Onderzoek wees jaren geleden al uit dat dit niet wetenschappelijk meetbaar is. En aangezien het nu net wel goed blijkt te zijn voor je huid én lichaam, kan je volop genieten van je stukje chocolade 😉

Naast een stukje chocolade kan je huid ook hydratatie gebruiken. Ontdek onze gelaatsverzorgingsproducten & bodylotions.