fbpx

Eet en smeer je huid gezond!

Je lichaam verzorgen en voldoende vitamines binnenkrijgen, het is belangrijk voor ons hele lichaam. En ook onze huid, ons grootste orgaan, heeft voldoende goede stofjes nodig om in optimale conditie te zijn. We geven je graag enkele tips.

Huidverzorging, van binnen- én van buitenaf

Je huid verzorgen en beschermen doe je van binnen- én van buitenaf. Zowel voeding speelt een belangrijke rol, als de verzorging van je huid. Van een gevarieerd voedingspatroon, veel water en niet te veel suiker wordt je huid blij. En je huid dagelijks beschermen tegen UVA- en UVB-stralen is een must om vlekjes en rimpels zoveel mogelijk te beperken.

En natuurlijk slaap … Voldoende slapen maakt je huid écht mooier. Als je te weinig nachtrust hebt, zal je kringen krijgen onder je ogen, zullen lijntjes zichtbaarder worden en zal je huid er doffer uitzien. Ook kunnen je ogen wat gezwollen zijn en kan je sneller puistjes krijgen door de verhoogde aanmaak van cortisol. Meteen ook de reden dat stress nefast is voor je huid.

 

Eet en smeer je huid gezond

Verschillende vitamines spelen een rol bij de gezondheid van je huid. Je kan deze opnemen via je voeding, extra bijnemen als supplement en/of op je huid aanbrengen via verzorgingsproducten. Laat je steeds goed adviseren hieromtrent!

Een overzicht van enkele belangrijke vitamines voor je huid:

  • Heb je last van puistjes? Dan kan zink soelaas bieden, want dit stofje remt de aanmaak van talg in je lichaam.
  • En wist je dat je puistjes kan krijgen door een tekort aan vitamine D? Je vindt vitamine D onder meer in vette vis, vlees en eieren.
  • Retinol of vitamine A: Retinol bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen en maakt je huid soepel. Je vindt dit in onder meer vis, zuivelproducten, bananen en wortels.
  • Vitamine C: een belangrijke vitamine voor onze algemene weerstand, en dus ook een goede voor onze huid. Vitamine C verstevigt de huid, helpt de huid om soepel te blijven en kan de doffe huid oplichten. Het zit in verschillende van onze verzorgingsproducten. Wil je meer vitamine C binnenkrijgen via je voeding? Dan opteer je best voor groenten en fruit zoals citrusvruchten, broccoli, kiwi, spruitjes, aardbeien, …

Ik adviseer je graag op maat! En ben je benieuwd naar onze producten? Dan kan je een kijkje nemen op onze webshop.