fbpx

Henna brows: volle en strakke wenkbrauwen

Volle en strakke wenkbrauwen zonder wenkbrauwpotlood
Wil je graag mooie wenkbrauwen in een naturelle tint die perfect bij je gezicht past? Dan is henna brow iets voor jou!  Met henna brow worden de wenkbrauwhaartjes gekleurd én de huid er onder. Daardoor tonen je wenkbrauwen strakker en voller en hoef je niet met wenkbrauwpotlood of –poeder aan de slag.

Wat is henna brow?

Henna brow is een product op basis van de bekende Indiase henna. Daar worden kleurpigmenten aan toegevoegd om de henna een mooie bruine kleur te geven, die is beschikbaar in verschillende tinten van licht- tot donkerbruine om bij je gezicht te passen. Deze speciale henna brow geeft dus geen roodachtig resultaat zoals de pure henna, gebruik dus zéker geen traditionele henna om je wenkbrauwen te kleuren want daar ga je een paar weken lang niet blij mee zijn.

Hoe lang blijven je wenkbrauwen mooi met brow henna?

Henna brow houdt vijf tot veertien dagen op de huid en nog langer op de wenkbrauwhaartjes zelf. Hoe lang dit precies is verschilt van persoon tot persoon. Op een vette huid zal het resultaat bijvoorbeeld sneller vervagen, maar ook als je je gezicht vaak en intensief reinigt zullen je wenkbrauwen minder lang de kleur behouden. Een goede tip is dus je pas gekleurde wenkbrauwen zo min mogelijk te reinigen, scrubben en nat te maken.

Zo bereid je je voor op een behandeling met henna brow

De kleurpigmenten in de henna brow zorgen ervoor dat het product snel in de huid trekt, je hoeft dus geen uren te wachten na de behandeling zoals met pure henna bijvoorbeeld wel het geval is. Verder zijn er een aantal dingen die je kan doen voor je naar de schoonheidsspecialist gaat, om een goed en langhoudend resultaat te krijgen. Hoe schoner de huid, hoe beter de henna in de huid kan trekken. Daarom is het goed om de avond of ochtend voor de behandeling de wenkbrauwen te scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en kan de verf beter zijn werk doen!

Boek je behandeling met henna brow bij BeautyPlus, dan krijg je er gratis brow mapping bij!