fbpx

Hoe bescherm je je huid tegen de kou?

Niet iedereen is even blij dat het winterseizoen eraan komt, maar ook je huid wordt hier minder gelukkig van. De luchtvochtigheid in de winter is een pak lager dan in de zomer en zorgt ervoor dat de conditie van je huid verandert. Doordat het vochtgehalte in de huid daalt, kan dit ervoor zorgen dat je huid droog wordt.

Wij lijsten even voor je op hoe jij ervoor kan zorgen dat je huid blijft stralen in deze wintermaanden!

Droge en/of gevoelige huidtypes

Deze huidtypes hebben meer last van de seizoenswisselingen en koude temperaturen. In de winter heeft de huid de neiging om uit te drogen, te trekken of tot rood worden. Een droge huid is gekenmerkt door een tekort aan voeding, meer specifiek een tekort aan lipiden. Het wordt dus sterk aangeraden om je schoonheidsroutine aan te passen door gebruik te maken van producten die meer voeding en rijkere werkzame stoffen bevatten en die beter geschikt zijn om je huid weer comfortabel te maken.

Ook onze lippen drogen uit door de koude temperaturen. Daarom mogen we deze ook zeker niet vergeten te hydrateren.

Wat gebruik je het best?

  • Je kan je huid booster-voedingsstoffen zoals vitamine C en E en magnesium toedienen.
  • Essentiële omega 3- en 6-vetzuren zorgen voor een nieuwe rangschikking van de cellen die versterking bieden voor je huid.
  • Oliën werken versterkend en kalmerend voor een droge huid.

Kies dus voedende stoffen die een boost geven aan deze essentiële vetzuren. Deze zijn belangrijk omdat het lichaam ze niet zelf kan produceren. Kies daarom ook verzorgingsproducten die rijk zijn aan antioxidanten polyfenolen. Ze helpen om je huid te beschermen.

Neem een kijkje op onze webshop of maak een afspraak voor advies over jouw huid!