fbpx

Een stralende huid met wat extra slaap

De dagen worden alweer korter, de bladeren vallen van de bomen en de temperatuur begint te dalen. Het is weer die tijd van het jaar waarin we de klok een uur terugdraaien om over te schakelen naar het winteruur. Dit betekent dat we een extra uur slaap krijgen – en dat is geweldig nieuws voor onze huid!

Herstel en vernieuwing van de huid

Slaap is essentieel voor het natuurlijke herstelproces van de huid. 

Tijdens de diepe slaapfase wordt de doorbloeding van de huid verhoogd, waardoor voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen worden getransporteerd. Dit bevordert de regeneratie en vernieuwing van huidcellen, wat resulteert in een frissere, gezondere huid.

Vermindering van wallen

Een goede nachtrust helpt bij het verminderen van wallen en donkere kringen onder de ogen. Als je voldoende slaapt, hebben je lichaam en huid de kans om overtollig vocht af te voeren en zich te ontdoen van toxines.

Huidhydratatie en glans

Tijdens de slaap wordt het natuurlijke vochtgehalte van de huid hersteld. 

Het lichaam produceert meer hyaluronzuur, dat water vasthoudt en de huid gehydrateerd houdt. Hierdoor ontwaak je met een gehydrateerde, gezond ogende huid en een natuurlijke glans.

Vermindering van stress

Een extra uur slaap kan ook bijdragen aan stressvermindering. Stress heeft negatieve effecten op de huid, zoals ontstekingen en verhoogde gevoeligheid. 

Met een ontspannen geest en lichaam krijgt je huid de kans om te herstellen en te kalmeren.

Wil je graag nog wat beter slapen? Volg dan zeker deze tips:

Tip 1: Zorg voor een rustgevende slaapomgeving: Zorg ervoor dat je in een donkere, stille en koele kamer slaap. 

Tip 2: Verzorg je huid: Reinig, hydrateer en gebruik producten die geschikt zijn voor jouw huidtype om de voordelen van de nachtrust te maximaliseren.

Tip 3: Beperk schermgebruik voor het slapengaan: Het blauwe licht van elektronische apparaten kan de aanmaak van melatonine verstoren, het hormoon dat de slaap reguleert. Probeer minstens een uur voor het slapengaan schermgebruik te beperken.

Dus, terwijl je de klok een uur terugdraait voor het winteruur, zie het als een kans om jezelf en je huid te verwennen met die broodnodige extra slaap.

Sweet dreams!

Ik adviseer je graag op maat! En ben je benieuwd naar onze producten? Dan kan je een kijkje nemen op onze webshop.