fbpx

Vitamine A

Vitamine A is niet alleen goed voor je huid, maar daarnaast ook van belang voor de ondersteuning van de natuurlijke groei van je haar en nagels.

Even terug over je huid: vitamine A draagt bij tot de herstelling en vernieuwing van je huid. Zijn natuurlijke werking zorgt voor een egale, stralende huid met een gladdere huidstructuur en minder rimpels.

Retinol is de officiële benaming van vitamine A en staat gekend als een sterk product. Het is dus belangrijk dat je je voldoende laat informeren voor je dit aanbrengt op je huid. Je kan er bijvoorbeeld erg gevoelig op reageren omdat je huid eerst moet wennen aan de nieuwe dosis vitamine A.

Vitamine B

Een minder sterk, maar zeer geliefd en gunstig product voor je huid is vitamine B. Het kent een opsplitsing tussen vitamine B3 en B5:

Vitamine B3, beter bekend als niacine, is goed voor heel veel facetten van de huid:

  • Het werkt als antioxidant
  • Maakt je poriën minder zichtbaar
  • Beschermt je huid tegen veroudering en irritatie

Als laatste is het belangrijk te weten dat vitamine B3 een exfoliërende werking heeft, waardoor de huid strakker en gladder wordt wanneer je het op regelmatige basis aanbrengt.

Vitamine B5 daarentegen is beter bekend als panthenol en helpt je huid om strakker te blijven. Het geeft een gehydrateerde huid als resultaat doordat het de vochtbalans in je lichaam op peil houdt.

Vitamine C

Ook vitamine C is eigenlijk onmisbaar voor de huid. Het zorgt namelijk voor de vorming van collageen, waardoor het een verstevigende functie heeft, die de huid volume geeft en gladder maakt.

Vermijd vette verzorgingsproducten op de dag van het waxen, het ontharen lukt het best op een droge huid. Plons de eerste uren na de behandeling ook niet meteen in het zwembad en ook het strand of de zonnebank zijn geen goed idee. Geef je huid even de kans om te herstellen.

Graag advies over jouw huid of onze producten?