fbpx

Wat is het verschil tussen een peeling en een scrub?

Om je huid te exfoliรซren gebruik je een peeling of een scrub, maar wist je dat er een groot verschil is tussen beide producten? We leggen het je hier uit!

Zowel een peeling als een scrub verwijderen dode huidcellen. Dat is goed voor je huid: ze wordt er gladder en zachter van, je zal minder oneffenheden zien en het gaat ook huidveroudering tegen. Beide producten hebben dus hetzelfde doel, maar hun werkwijze is heel anders. Een scrub bevat korreltjes (bijvoorbeeld minuscule stukjes abrikozenpit of soms zelfs suiker of zout), die letterlijk de dode huidcellen wegschuren. Een peeling bevat geen grove deeltjes, maar haalt de dode huidcellen weg met (natuurlijke) chemische stofjes. Hier worden vaak fruitzuren voor gebruikt.

Gebruik ik best een peeling of een scrub?

Of je voor een peeling of een scrub gaat is volledig jouw keuze. Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat je op de juiste manier scrubt of peelt. Dat doe je zo:

  • Exfolieer niet als je wondjes hebt als je huid beschadigd is of. Wanneer je gezicht verbrand is door de zon blijf je best even weg van peelings en scrubs.
  • Masseer het product in met zachte draaibewegingen. Niet te hard wrijven, want dan kan je je huid beschadigen.
  • Gebruik een zachte vochtinbrengende crรจme na het exfoliรซren.
  • Breng je peeling of scrub niet te vaak aan: รฉรฉn tot twee keer per week volstaat. Eens extra exfoliรซren doet meer kwaad dan goed, zeker voor gevoelige huidjes!

Weet je niet welk product geschikt is voor jouw huidtype?

We helpen je graag de juiste keuze te maken.

Tip: elke huid veroudert anders.

Cellular 3 van Anesi is ontwikkeld om de drie hoofdoorzaken van huidveroudering tegen te gaan: verslapte textuur, rimpeltjes en een verminderde gloed. Laat je huid weer stralen met de peeling uit deze verzorgingslijn.ย