fbpx

Henna brows

Wat is brow henna?

Brow henna is een product op basis van Indiase henna. Daar zijn kleurpigmenten aan toegevoegd om de henna een mooie licht- tot donkerbruine kleur te geven. Zou je met pure henna werken, dan krijg je uiteindelijk een roodachtige afdruk op de huid. Dat zie je terug bij traditionele hennaversieringen in veel Oosterse landen. Daarnaast zorgen de kleurpigmenten ervoor dat de henna sneller in de huid trekt. Zo hoef je geen uren te wachten, zoals met pure henna het geval is. Brow henna is dus nooit puur natuur, wat sommige merken ook beweren.

Hoe lang is brow henna zichtbaar?

Brow henna houdt vijf tot veertien dagen op de huid. Hoe lang dit precies is, hangt van een aantal factoren af. Op een vette huid verdwijnt het resultaat doorgaans sneller. Net als dat make-up eerder van een vettere huid verdwijnt. Maar ook als je veel reinigingsproducten gebruikt, vervaagt het effect eerder. Hoe lang je er plezier van hebt, verschilt dus per persoon. Doe als wenkbrauwspecialist dan ook nooit een belofte, maar laat jouw klant weten dat het de eerste keer even afwachten is. Een advies om er zo lang mogelijk plezier van te hebben, is daarom om de wenkbrauwen zo min mogelijk te reinigen en nat te maken.

Schoonheid voorop!
Hoe schoner de huid, hoe beter de henna in de huid kan trekken. Door van tevoren de wenkbrauwen te scrubben, verwijder je dode huidcellen en kan de verf beter zijn werk doen. Het is daarom handig om te vragen of de klant zelf haar huid wil scrubben de avond of ochtend voor de behandeling.

Heel belangrijk!
– De eerste 24u de wenkbrauwen droog houden.
– De eerste dagen zo min mogelijk scrubs en reinigingsproducten gebruiken.
– Na de behandeling wenkbrauwen beschermen tegen de zon en/of zonnebank.
– 5 weken tussen de volgende behandeling laten.
– Niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen onder 16 jaar!

Perfecte wenkbrauwen

Adres

Heike 29,
2811 Hombeek
Bekijk route

Contact

0499 40 40 73
martine@beauty-plus.be