fbpx

Dit kan je doen om je handen zacht en gehydrateerd te houden deze winter

Droge, ruwe en trekkerige handen in de winter, ken je dat gevoel? Leuk is het niet, en dat we dit jaar onze handen zoveel intensiever moeten wassen door de coronapandemie helpt ook niet bepaald. In het ergste geval krijg je er nu ook kloofjes op je handen bij en dat is niet alleen vervelend, maar ronduit pijnlijk! Gelukkig kan je daar iets aan doen. We gidsen je hier door een zachte handverzorging om je handen in de winter wat extra liefde te geven. En je kan natuurlijk ook een afspraak maken voor een manicure bij BeautyPlus, waarbij wij het werk doen en jij helemaal kan ontspannen.

Het begint bij de zeep

Door het vele wassen van je handen worden ze droog en krijg je wondjes en kloofjes. Minder wassen is nu echt geen optie, maar je kan wel een ander soort zeep gebruiken.

Een milde, voedende handzeep is ideaal om je handen te wassen, en dan liefst eentje zonder parfum. Ook bij afwasmiddel zijn er trouwens milde varianten, speciaal voor de gevoelige huid.

Handschoenen

Nog beter is het om de afwas te doen met afwashandschoenen aan. Dat geldt voor alle huishoudelijk werk: poetsproducten kunnen immers agressieve ingrediënten bevatten die je vel beschadigen. De rubberen of latex handschoenen zullen echter wel wat vochtig worden als er een druppel water in komt. Om zeker te zijn dat je handen hier geen last van ondervinden zijn katoenen onderhandschoentjes een topper. Als je je handen eerst insmeert met een laagje handcrème voor je ze aantrekt, zijn je handen zelf zachter ná de afwas!

Altijd en overal handcrème

De beste manier om je handen te verzorgen blijft handcrème, en het is de kunst om ze zo vaak mogelijk in te smeren. Doet dat zeker elke keer nadat je je handen hebt gewassen, maar ook als je voelt dat je handen het kunnen gebruiken. Een tip: zorg dat je overal handcrème bij hebt: eentje in je handtas, een tube in de auto, eentje aan de wasbak en eentje op je nachtkastje. Zo hoef je nooit te zoeken en kan je je handen de hele winter lang de allerbeste verzorging geven.

Nog op zoek naar een goede handcrème die snel intrekt?

Onze Bio Balance handcrème met verzachtende kamille is een aanrader. Hij bestaat in een grote tube (75ml) voor thuis en een handig zakformaatje (25ml) voor onderweg. Shop ze eenvoudig via onze webshop!