fbpx

Waarom je het hele jaar door SPF moet smeren.

Waarom je huid élke dag een zonnefactor nodig heeft

Nu de zon zich vaker laat zien grijp je waarschijnlijk sneller naar een crème met zonnefactor. Da’s super! Maar wist je dat je eigenlijk het hele jaar door SPF zou moeten smeren?

SPF staat voor Sun Protection Factor en zit uiteraard in alle zonnecrèmes, maar ook in heel wat andere beautyproducten. Het beschermt je huid tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Die UV-straling zorgt ervoor dat je huid veroudert, maar heeft ook pigmentvlekken, rimpeltjes en huidverslapping tot gevolg. En geef toe, die zie je niet graag terug op jouw huid!

SPF smeren: zomer en winter

Natuurlijk schijnt de zon in de zomer veel harder dan in de winter, maar ze is er wél. En zelfs als ze even achter de wolken verdwijnt, komt de UV-straling daar gewoon doorheen. De schadelijke UV-stralen zijn dus het hele jaar bezig met jouw huid te verpesten. Gelukkig kan je daar eenvoudig iets aan doen, en dat is zo vaak mogelijk SPF smeren. 

Je huid blijft langer jong

Als je dagelijks een zonnefactor aanbrengt blijft je er ook op latere leeftijd jonger uitzien, tot tien jaar jonger zelfs! Dat is onder meer bewezen met dit onderzoek. Daaruit bleek zelfs dat SPF smeren méér effect heeft op je huid (en het uitblijven van rimpels) dan je eetpatroon, stress of je genen.

SPF is dus essentieel om je huid jong te houden. Een zonnecrème heb je daar niet eens voor nodig: er bestaan veel goede dagcrèmes die meteen zonnebescherming bevatten. En een dagcrème, die zit waarschijnlijk toch al in je dagelijkse beautyroutine!

Een dagcrème met een breed spectrum aan zonnebescherming?

Bestel onze dagcrème van Anesi. Bestellen of heb je een vraag?