fbpx

3 tips voor een succesvolle waxbeurt

Nu de lente in de verte naar ons lonkt, kunnen we beginnen dromen van dat eerste lentejurkje en bijbehorende blote benen. Bye bye aan dat niet zo flatterende wintervachtje! Maar voor je die ongewenste haartjes vaarwel zegt, geven we je graag enkele tips om je waxbeurt tot een succes te maken.

Waxen of scheren?

Ga na welke techniek je verkiest voor welke zone. Als je aan de slag gaat met je scheermesje, mag je al na enkele dagen stoppeltjes verwachten. Indien je voor waxen gaat, ga je voor een langduriger resultaat. Bij deze laatste methode verwijder je immers zowel de haartjes als de wortel. Hallo wekenlange gladde benen!

Bereid je huid voor en zorg voor een goede verzorging nadien

Geef je huid enkele dagen voor de ontharing een scrubbeurt. Zo voorkom je pijnlijke ingegroeide haartjes en, zoals we in een vorige blogpost uitlegden, verwijder je hiermee dode huidcellen en wordt je huid er lekker glad van.

Vermijd vette verzorgingsproducten op de dag van het waxen, het ontharen lukt het best op een droge huid. Plons de eerste uren na de behandeling ook niet meteen in het zwembad en ook het strand of de zonnebank zijn geen goed idee. Geef je huid even de kans om te herstellen.

Vermijd scheren tussen je waxbeurten

Om goed te kunnen waxen, hebben de haartjes wat lengte nodig. Maar wees gerust, je hoeft heus geen staartjes te kunnen maken met je teruggroeiende haren. Zo’n halve centimeter is voldoende voor een succesvolle waxbeurt.

Sla je niet graag zelf aan het ontharen?
Laat het waxen aan ons over voor een optimaal resultaat!