fbpx

Zo blijft je huid er ook na de zomer stralend uitzien

De zomervakantie ligt weer achter ons en er liggen hier en daar zelfs al wat herfstblaadjes. Voor veel mensen voelt september als een frisse start en dat is ook voor je huid het geval. Tijd om ze te laten herstellen van de zon en de warmte en klaar te maken voor het najaar. Met onze huidverzorgingstips blijft je vel deze herfst in topconditie! 

Verwijder dode huidcellen

In periodes met veel zon wordt de hoornlaag – dat is de bovenste laag van je huid – wat dikker, om je te beschermen tegen zonnestraling. Na de zomer is dat niet meer nodig en is het belangrijk om de overtollige dode huidcellen te verwijderen. Dat doe je door een à twee keer per week zacht te scrubben of peelen. Geen idee wat het verschil is tussen de twee? Dat legden we in een vorige blogpost al eens uit.

Blijf SPF smeren

Uit onderzoek blijkt dat een zonnefactor smeren hét geheim is voor een jongere huid, ook op latere leeftijd. Zo’n crème met UV-filter gebruik je het hele jaar door, dus niet alleen in de zomer! De UV-A-stralen, die zorgen voor huidveroudering, zijn immers ook in de winter actief én ze gaan door glas heen.

Hydrateren

We kunnen het niet genoeg benadrukken: je huidje heeft nood aan hydratatie. Een hydraterende dag- of nachtcrème zijn een goed begin, een serum is ook aan te raden en regelmatig een hydraterend masker of een gezichtsbehandeling om je huid een extra boost te geven. En drink zeker voldoende water, zo hydrateer je je huid van binnenuit.

Tijd voor gezonde voeding

Water drinken is goed voor je huid en dat geldt ook voor je voeding. Tenminste, voor gezonde voeding. De sangria’s en pizza’s waar je tijdens je vakantie van hebt genoten waren het helemaal waard, maar mogen nu stilaan terug vervangen worden door een extra stuk fruit, groenten en noten. Zo gun je jouw huid de juiste vitamines en mineralen om er fris te blijven uitzien en voel je je letterlijk goed in je vel!

Een schoonheidsslaapje werkt

Je huid herstelt en vernieuwt zichzelf en doet dat voornamelijk ’s nachts. Daar moet ze natuurlijk wel de kans voor krijgen, dus gun jezelf minimaal zeven uur slaap per nacht – daar kan niemand iets op tegen hebben!

Zie je er toch vermoeid uit en wil je je huid een oppepper geven? Een deugddoende gezichtsbehandeling doet wonderen. Welke behandeling het beste zal werken voor jou hangt af van je huidtype. Bij BeautyPlus voorzien we eerst een huidanalyse en gaan we dan aan de slag met de juiste producten voor jou!